18/6/08

Córrer i festa

Com vai dir a l' entrda anterior m' agrade córrer, però des de fa molt temps que m' agrade més la festa, beure i tot això. Per aquest motiu m' ha semblat interessant este escrit que he trobat:

NUTRICIÓ

L'esportista fiestero

És obvi que si entrenem, ens piquem, competim, etc., sempre podrem ser mes generosos a l'hora de mejar ja que estem gastant més energia que una persona normal, però on està el límit? fins quin punt podem premiar-nos amb els excessos?

Després d'un bon entrenament o una bona competició et premies amb una comilona o unes quantes copes?

Curiosament, molts esportistes beuen més alcohol que les persones sedentàries. Tingues una cosa clara: no importa el que entrenis, els beneficis de l'alcohol s'acaben quan prens més d'un got o dos al dia.

Excedir aquesta quantitat perjudica la salut, especialment en el cas dels esportistes, que hem de tenir especial cura amb mantenir els nivells adequats d'hidratació. Els excessos del “dissabte nit” es paguen la resta de la setmana. No pensis que per entrenar més dur a l'endemà, compensaras unes copes de més o una nit sense dormir.

EL QUE HAS DE CANVIAR:

• Sempre que puguis, pren les begudes alcohòliques diluïdes. Si menges amb vi, que sigui amb gasosa.

• Beu almenys un got d'aigua per cada got d'alcohol, així ajudaràs al teu cos a reposar-se.

• Després d'un entrenament o una competició, el primer que has de prendre és aigua o una beguda isotònica. Deixa la cervesa per a més tard.

És díficil però no impossible, de moment ja estic deixant de beure entre setmana, i cada vegada bec i surto menys els caps de setmana, així que vaig per bon camí, o no?

No hay comentarios: